• Tor Henrik Bruun

Sinn U1 - dykkerklokke med tysk ubåtstål

Oppdatert: 19. des. 2020


Sinn U1 klokke
Sinn U1 klokke. Bildekilde: Sinn Spezialuhren.

Vi skriver mye om dykkerklokker i KlokkeKanalen, og i denne artikkelen skal vi snakke om en meget spesiell modell fra Tyskland. Produsert i fabrikken i Frankfurt am Main, kommer klokkemerket Sinn med en imponerende modell kalt U1 utviklet med tysk ubåtstål.


Litt historie om Sinn Spezialuhren

Sinn Spezialuhren
Sinn Spezialuhren historie. Bildekilde: Sinn Spezialuhren.

Klokkeprodusenten har ikke operert i lang tid hvis man sammenligner med andre klokkemerker slik som Longines, Rolex, Blancpain og Breguet - men, det betyr ikke at Sinn ikke har en rik historie.


Sinn Spezialuhren ble etablert i 1961 av flyinstruktøren og piloten Helmut Sinn. Etter stiftelsen i 1961 fokuserte selskapet på produksjon av flyklokker og pilotkronografer.


I 1985 fikk merket testet seg skikkelig, når modellen 140 S ble sendt ut i rommet med fysikeren og astronauten Professor Dr. Reinhard Furrer. Dette resulterte i to nye romoppdrag i 1992, og 1993 med modellen 142 S.


Med vellykkede lanseringer av spesialklokker ble selskapet kjøpt opp av ingeniøren Lothar Schmidt. Etter det har klokkemerket opplevd stor vekst med produksjon av klokker i verdensklasse. Tyske marinejegere har blant annet vært trofaste brukere av Sinn under både trening og oppdrag rundt om i verden.


Modell U1

Sinn U1 dykkerklokke
Sinn U1. Bildekilde: Sinn Spezialuhren.

Med dykkerklokken U1 lyktes ingeniørene fra Sinn med å utvikle en dykkerklokke der kvaliteten på materialet kunne levere en overlegen motstand mot ytre påvirkninger under ekstreme bruksforhold.


I søket etter et stål som kunne tåle enormt trykk under vann, gjorde Sinn en avtale med u-båtprodusenten ThyssenKrupp Marine Systems. Stålet det er snakk om brukes i de eksterne skrogene fra den tyske marinens nye ubåtklasse 212, som i dag representerer de mest avanserte ubåtene i verden. I tillegg til å kunne tåle høyt trykk under vann, har stålet også en unik egenskap ved å være ikke-magnetisk, noe som er veldig hendig i spesialoperasjoner.


Klokken er vannsikker og tåler trykk opp mot 100 bar (= 1000 m vanndybde). For ordens skyld har de kjørt vellykkede trykkmålinger opp mot 125 bar.


Spesifikasjoner


- Kasse diameter: 44mm.

- Kasse materiale: Tysk ubåtstål.

- Glass: Safirglass.

- Vanntett: 1000 meter.

- Urskive: Matt sort.

- Urverk: Sellita SW 200-1 mekanisk urverk med 26 juveler og 28,800 semi-svingninger per time.

- Gangreserve: 38 timer.

- Lås: Foldespenne.

- Spesiell funksjon: Bezel med Tegiment teknologi som gir god ripebeskyttelse.


Oppsummering


Sinn U1 er et resultat av ingeniørers innovasjon og benyttelse av unikt materiale som gjør klokken kruttsterk i ekstreme forhold. Designet er moderne, med skrukronen hendig plassert på 16.00-viseren. Dette er en perfekt klokke for dykking, og kan selvfølgelig også benyttes i andre anledninger (vi hinter til desk diving). Alt i alt får man en stilig klokke som tåler det meste til en god penge. De har også flere varianter med ulike urskiver, stållenker og gummireimer som passer til enhver anledning.

Hold deg oppdatert!

Meld deg på vårt nyhetsbrev:

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram

©2020 av Horology Passion AS.
Kontakt: info@klokkekanalen.no