• Tor Henrik Bruun

Maurice Lacroix Aikon Automatic Skeleton 45mm

Oppdatert: 19. des. 2020


Maurice Lacroix Aikon Automatic Skeleton
Maurice Lacroix Aikon Automatic Skeleton 45mm

Aikon-modellene fra Maurice Lacroix har fått unødvendig mye kritikk. Mange mener at kassen og lenken er en homage til Audemars Piguet, og føler derfor at det ikke er "kult nok" å eie en Aikon. Vi tror dog at Maurice Lacroix har tatt et nytt og viktig steg i serien for å bli litt mer unik - og det er versjonene Aikon Automatic Skeleton 45mm.


Et monster av en klokke


Aikon-modellene kommer i flere forskjellige størrelser. Fra 35mm til 44mm. Den nye Skeleton klokken er derimot på hele 45mm! Et skikkelig monster med andre ord.


Skeleton-modellene skiller seg noe ut i Aikon-serien med full innsikt inn i urverket - noe vi i KlokkeKanalen synes er veldig kult. De har også en lignende modell som heter Aikon Automatic Mercury 44mm som er verdt å ta en titt på. Vi velger dog i denne artikkelen å kun skrive om Skeleton-modellene.


Flere kombinasjoner


Maurice Lacroix Aikon Automatic Skeleton
Maurice Lacroix Aikon Automatic Skeleton

Maurice Lacroix har også valgt å produsere en sort versjon av klokken med skinnreim. Begge har butterfly foldespenne som er av meget god kvalitet.


Med klikksystem på reim/stållenke, så kan man selv enkelt bytte til andre varianter om man ønsker å kjøpe inn forskjellige reimer. Dette kan virke litt skummelt for noen, da billigere klokker med et slikt system kan virke lite robust - men slik er det altså ikke med Skeleton-klokkene. Klikksystemet virker veldig bra!


Den tredje klokken i serien vi ønsker å dele noen tanker om er deres nye kronograf - Aikon Chronograph Skeleton 44mm. Det er her hvor Maurice Lacroix virkelig har spilt på sine kreative noter. Med en sort lærreim og tre forskjellige funksjoner, så får man mye for pengene. Urverket Automatic ML 206 er robust, og utseendet er meget pent og maskulint. Det er også fint at de har klart å redusere størrelsen med en millimeter fra de to andre Skeleton-versjonene, da kronografer ofte vil virke litt stor på hånden.

 
 

Spesifikasjoner for Aikon Automatic Skeleton 45mm


- Kasse diameter: 45mm

- Kasse materiale: Svart PVD

- Glass: Safirglass

- Vanntett: 100 meter

- Urskive: Skeletert

- Urverk: Automatisk kaliber - Maurice Lacroix Manufacture Verk ML234

- Gangreserve: 52 timer

- Lås: Foldespenne


Spesifikasjoner for Aikon Chronograph Skeleton 44mm


- Kasse diameter: 44mm

- Kasse materiale: Rustfritt stål

- Glass: Safirglass

- Vanntett: 200m

- Urskive: Skeletert

- Tall urskive: Indekser

- Urverk: Automatic ML 206

- Gangreserve: 52 timer

- Lås: Foldespenne


Oppsummert


Alt i alt synes vi Aikon-serien fra Maurice Lacroix oser av kvalitet, og at man får mye for pengene. De har valgt å forbedre serien med sine Skeleton-versjoner som vi nesten har forelsket oss i. Dette er dog ikke klokker som passer til alle menn, med respektive 44- og 45mm i diameter rundt urkassen. Klokkene har et sporty uttrykk, og passer derfor godt til hverdagsbruk, eller til fest når man virkelig ønsker å gjøre et godt inntrykk.


Bilder i denne artikkelen er fra Maurice Lacroix Manufacture Horlogère Suisse.