• Tor Henrik Bruun

Aventi klokkeomtale

Oppdatert: 19. des. 2020


Aventi A-10 klokke
Aventi A-10

Aventi har med sine effektive markedsføringskampanjer oppnådd stor viral suksess med sine nye og eksklusive klokker av typen titan og safir. Begge versjoner har tourbillon-funksjon med rekordlave priser! I denne artikkelen skriver vi en omtale av klokkene for å se om hypen står i stil med kvaliteten.


Aventi A-10 Titan

A-10 Titan klokke

Urkassen på Aventi A-10 titan er tøff, aggressiv, og har et ultramoderne trapesformet design som gjør klokken veldig unik. Ved første øyekast legger man også merke til skrukronen som er plassert ovenfor 12-viseren.


Klokken kommer i 8 forskjellige farger, med en rå titan-farge og 7 unike fargekombinasjoner med keramisk belegg. Fargekodene er: Rosso rød, Nardo grå, Riviera blå, Perlehvit, Modena gul, Nero sort, og Viola lilla. Mange av disse fargene er aldri blitt brukt på urkasser tidligere, og hver titan-kasse kommer med to striper av typen Super-LumiNova som gir en stilig selvbelysning i mørket.

Urskiven på Aventi A-10 er gjennomsiktig - noe som resulterer i et fint innblikk i det mekaniske urverket. Den mye omtalte tourbillon-funksjonen ligger pent plassert på 3-viseren som er et blikkfang i seg selv.


Urverket og hjertet til Aventi A-10, er et modifisert kaliber 3450 med selvopptrekkende tourbillon. I tillegg til den heftige tourbillonen, har klokken en gangreserve på 72-timer takket være dobbeltsidig drivfjær. Aventi lover også i markedskommunikasjonen de går ut med at hver eneste klokke blir gjennomgått nøye før de sendes ut til sluttbrukerne.


Urmakeren har også laget en kul gummireim med et sporty innlegg av karbonfiber.


Her får man da altså titan urkasse, tourbillon-funksjon, dobbeltsidig drivfjær og mye mer til bare $1299 USD, som tilsvarer 13,356 norske kroner i skrivende stund (06. mai 2020).


Aventi A-10 Safir

Aventi A-10 Safir
Aventi A-10 Safir

Kronjuvelen til Aventi er selvfølgelig A-10 versjonen med ren safirkrystall. Selskapet hevder selv at dette er den mest komplekse klokken laget med safir noensinne, med 68 individuelle fasetter og 144 kanter. Alt er håndlaget i en prosess som krever 100 arbeidstimer og en hel safirkrystall. Hver safirkasse blir så behandlet med fem lag av antirefleksbelegg som gir et krystallklart utseende fra alle vinkler. Til slutt behandler de kassen med keramikk for ekstra beskyttelse.


Safirversjonen av A-10 leveres med en gjennomsiktig gummireim som passer den krystallklare urkassen.

Safir-versjonen av A-10 koster $3499 USD, noe som tilsvarer 36,006 norske kroner.


Oppsummering


Alt i alt må man nesten klø seg i hodet over hvordan Aventi har klart å oppnå noe ingen andre klokkemakere har gjort før. De har produsert en klokke med safirkrystall og tourbillon-funksjon til under 40.000 kr, med en kvalitet som overgår det meste vi har sett innenfor prisklassen tidligere. Titan-versjonen er også meget imponerende. Det blir spennende å følge med merket videre på reisen, og vi sikler etter å få prøve ut en av versjonene "hands-on".


Vil du lese mer om Aventi? Sjekk ut hjemmesiden deres.


Over og ut fra KlokkeKanalen.