• Tor Henrik Bruun

6 klokker vi anbefaler til nyfrelste klokkeentusiaster

Oppdatert: 20. des. 2020


Klokkeforslag til klokkesamlere
6 klokker vi anbefaler til nyfrelste klokkeentusiaster.

Dagens klokkemarked er veldig stort og består av mange kjente og ukjente merker. Det kan ofte være mye å ta inn over seg, og det er derfor ikke alltid like lett å vite hva man skal se etter når man skal gjøre sitt første klokkekjøp. Vi har derfor laget en artikkel for å gi «mannen i gata» noen tips til klokker som egner seg veldig godt som første klokkekjøp.


Vi i KlokkeKanalen har valgt ut seks automatiske/mekaniske armbåndsur fra ulike klokkemerker som vi mener er gode "entry level" klokker . Vi har tatt hensyn til en rekke ting da vi valgte ut disse seks klokkene, og kriteriene vi har lagt mest vekt på er som følger:

  • Urverk.

  • Glass.

  • Urkasse.

  • Bezel.

  • Reim/lenke.

  • Utseende/design.

  • Pris.

Her er listen:


Certina DS Action Diver Powermatic 80

Certina DS Action Diver Powermatic 80
Certina DS Action Diver Powermatic 80 i ulike farger.

Denne stilrene dykkerklokken fra Certina oppfyller mange av kravene som stilles til en ren dykkerklokke. Noen av de kravene vi forventer å være på plass i en dykkerklokke er blant annet å være robust under vann med god funksjonalitet.

Certina DS Action Diver Powermatic 80
Certina DS Action Diver Powermatic 80.

Certina DS Action Diver Powermatic 80 er vanntett opp mot 300m, har et roterende bezel med god lume (lyser i mørket) - som igjen er leselig fra en avstand på 25cm i mørket. Alle dykkerklokker må også oppfylle testing mot støt, kondensasjon og trykk. DS Action Diver er intet unntak, og gir mye klokke for pengene.


Klokken har en diameter på 43 mm. På innsiden av urkassen består klokken av et automatisk urverk med en gangreserve på opptil 80 timer. Glasset er av ripebeskyttet safirglass, og urkassen og reimen er av børstet rustfritt stål.


OceanX Sharkmaster 1000 Meters Automatic Diver SMS1013

OceanX Sharkmaster 1000 Meters Automatic Diver SMS1013
OceanX Sharkmaster 1000 Meters Automatic Diver SMS1013. Bilderettigheter: Mats-Ørjan Helgesen.

Vi nevnte denne klokkemodellen fra OceanX i en tidigere artikkel: «Årets sommerklokker for menn (2020)». OceanX er ganske ny på markedet, men de har imponert oss stort på kort tid. Vi har blant annet testet flere modeller fra klokkeprodusenten gjennom sommeren 2020.


OceanX Sharkmaster 1000m drives av et Seiko NH35A automatisk urverk, har 24 juveler, en gangreserve på 41 timer og har blitt trykktestet opp mot hele 1000 meter.


Design, funksjonalitet og pris gjør at dette er en veldig bra "starter watch" for folk som ønsker en robust og allsidig klokke til en behagelig sum.


Utsalgspris hos Klokkegiganten er: 4155 kr.


Tissot Gentleman Powermatic 80 Silicium

Tissot Gentleman Powermatic 80 Silicium
Tissot Gentleman Powermatic 80 Silicium.

Denne vakre klokken er produsert av det kjente klokkemerket Tissot. Klokken har et elegant og stilfullt utseende, og er å regnes som en "dressklokke". Armbåndsuret er derfor perfekt til bruk på jobb eller til finere anledninger.


Urkassen har en diameter på 40 mm, og måler 11,5 mm i tykkelse. På innsiden av klokken finner vi et Powermatic urverk med 25 juveler. Ved full oppladning har klokken en gangreserve (antall timer uret går selv om du ikke beveger deg) på opptil 80 timer.


Seiko 5 Sports Style Automatic SRPD51K1

Seiko 5 Sports Style Automatic SRPD51K1
Seiko 5 Sports Style Automatic SRPD51K1. Bilderettigheter: KlokkeKanalen.

Seiko er en japansk klokkeprodusent som har et stort utvalg klokkemodeller som egner seg som førstekjøps-armbåndsur. Det er dog Seiko 5 Sports-serien som skiller seg mest ut i det store havet av muligheter. Vi har tidligere laget både omtale og unboxing-video av en annen modell fra 5 Sports-kolleksjonen (SRPD76K1).


Som navnet tilsier er dette en klokke du kan bruke til det meste. Uansett om du skal på fjellet, ut på en fisketur eller på jobb, så funker denne klokken til de aller fleste anledninger. Den er robust, men det går ikke på bekostning av utseendet.


På innsiden av denne klokken finner vi et egenprodusert automatisk urverk, 4R36. Dette lader opp energi mens du beveger deg. Klokken har 24 juveler og en gangreserve på rundt 41 timer.


Utsalgspris hos Klokkegiganten er: 2955 kr.


Squale 1521 50 ATMOS

Squale 1521 50 ATMOS
Squale 1521 50 ATMOS.

Squale er kjent for å produsere flotte dykkerklokker av høy kvalitet. Faktisk så høy kvalitet at de har levert klokker til flere militære enheter.


Squale 1521 50 ATMOS er intet unntak når det gjelder kvalitet. Klokken har et ETA Swiss 2824-2 automatisk urverk, og en gangreserve på rundt 40 timer.


Klokken har en diameter på 42 mm og er 13 mm tykk. Glasset på klokken er av safir med dobbelsidig antireflektivt belegg.


Dette er en elegant klokke med en slående blåfarge som nesten tar pusten fra deg.


Hamilton Khaki Field H70455733

Hamilton Khaki Field H70455733
Hamilton Khaki Field H70455733

Er du på utkikk etter en svært robust og fleksibel klokke som passer perfekt ute i naturen? Da er Hamilton Khaki Field (H70455733) midt i blinken for deg. Khaki Field er en kolleksjon fra klokkeprodusenten Hamilton som er sterkt inspirert av det militære, med fokus på at klokken skal tåle en støyt.


Det første man biter seg merke i med denne klokken er at den har et ETA Hamilton 3 Hand automatisk urverk. ETA er et selskap som er den største leverandøren av sveitsisk urverk, og har et virtuelt monopol over produksjon og levering av slike urverk. Til prisen av 4575 kr er Hamilton Khaki Field utvilsomt en av de billigste klokkene man finner med ETA-urverk.


Klokken måler 38mm i diameter, er 11mm tykk og urkassen kommer i børstet stål.


Dette er et allsidig armbåndsur som passer perfekt til turer i skog og mark, på jobb, og i andre anledninger når du ønsker å gå under radaren med en klokke som ikke er altfor "flashy".


Med denne klokken fra Hamilton får man veldig mye igjen for pengene, og da spesielt med tanke på at klokken har et ETA-urverk som er av god kvalitet.


Oppsummering

Vi håper alle og enhver kan dra nytte av denne artikkelen, og at første klokkekjøp kanskje blir litt lettere. Uansett hvilken klokke du velger å gå for, så er det viktig at du selv er komfortabel med kjøpet. Dersom du lurer på noe kan du alltid sende oss en melding på Facebook eller Instagram, så skal vi svare deg så godt vi kan.


Vi setter også veldig stor pris på generelle tilbakemeldinger, så send oss en melding om du har noe på hjertet.